Tidligere versioner

I forbindelse med planlægningen af Kagerup Station som moduler har jeg været igennem et antal version før jeg valgte den endelige form.
Version 1, Klik på billedet for at se fuld størrelse

Modellen er lavet ud fra de rigtige mål omregnet til skala N (1:160) Jeg har lavet den samme bue på stationen selv om det giver nogle sjove former på modulerne. Version 1 af sporplanen er lavet ud fra kraks luftfotos, mens version 2 er lavet efter jeg var derude og tage nogle billeder.

Opdelingen i Moduler
Da stationen er 300m og jeg medtager 50m spor i alle retninger, skal modulerne samlet være 400m (omregnet til 1:160 er det 2,5m). Derfor har jeg valgt at dele stationen ud på i alt 3 moduler, hvoraf det centrale modul indeholder hele perronen og stationsbygninger.

Mod Hillerød (til venstre) samles de to spor til et enkelt og ender i et standard Fremo F1 fladt endestykke. Mod Tisvildeleje og Gilleleje forgrener de to spor sig med sporskift og kryds, så stationen både kan modtage og afsende tog til disse.

Version 2, hvor sporskift mod Hillerød er vendt rigtigt.

På grund af stationens bue kommer modulerne en del ud fra væggen, men dette område bag modulerne kan jeg så benytte til en fiddle yard, hvor man kan opstille tog der ikke er i brug. I samme område kommer der også en Helix, så togene kan komme til de andre niveauer.
Klik på billedet for at se den fulde version

Dette er det første af 3 moduler i Kagerup Station (Kgg). Modulet er den sydlige del, med sporet mod Hillerød.

Modul Kasse
Jeg har valgt at anvende 12mm krydsfiner til at bygge modulkassen med. For at holde vægten nede er modulet opbygget som en gitter konstruktion.

Vestre side af tegningen er et standard FREMO skala N enkeltsporet fladmoduls endestykke (F1).

Højre side er et special endestykke som kun passer til Kgg 2 modulet.

Mellem endestykkerne er der opbygget et gitter af 12mm krydsfiner som er 38mm højt, dette giver modulet stivhed og styrke.

Oven på denne ligger der i begge sider en plade af 12mm krydsfiner som går helt til kanten. Dette muligør den afrundede form som modulet har i den ene side. Pladen til kant skal også anvendes til at fastføre den tynde dækplade der skal være modulets udvendige synlige kant.

Øverste del af modulet er en 50mm styrolit (flamingo) plade, hvorpå modulets landskab bygges. Med denne plade er det umiddelbart muligt at lave landskab med fordybninger på 40-45mm direkte i denne plade til søer, åer og andre fordybninger.

På styrolitpladen lige under sporet lægges en 3mm krydsfiner plade, så sporet ligger stabilt i den rigtige højde i følge FREMO standarden.


Sporplan
Fra modulets F1 endestykke ligges et lige stykke.

Så følger et langt sporskifte , med skift til højre på 10 grader i en radius på 914mm.

På hver af sporene fra skiftet ligger et  lige spor til modulets anden kant.

Det ene spor ligger vinkelret 90 grader mod denne kant, mens de andet vil ligge i 80/100 grader.

Det er planlagt at anvende PECO Finescale code 55 spor så modulet kan anvendes i FREMO sammenhænge.

Modulet samlede sporlængde er 620mm, og den mindste radius på modulet er sporskiftets 914mm.

Track lengths
SL-300F. Flex wood        0.3 m
SL-E388F. Right turnout  0.32 m

Total track length:     0.62 m


Signaler
Ved sporskiftet står to signaler, et lille der indikere skiftets position, samt et lyssignal der styre driften fra perron til sporet mod Hillerød.

På det lige stykke står yderligere et par skilte som jeg skal have fotograferet ved mit næste besøg. Efter at have kigget på luftfoto kan jeg se at skiltene står så langt fra sporskiftet så de ikke kommer med på dette modul.


Luftfoto
Fra luften får man et godt overblik over modulets kommende udseende, og som man ser skal der en hel del træer på dette lille modul.

Langs banen er der en stribe med løvtræer, mens skovarealerne bag denne er nåletræer. Dette giver et flot farvespil mellem de lyse løvtræer og de noget mørkere nåletræer.

Nåleskoven består af store træer plantet i 1972 og 1975. 

De store løvtræer er ?? meter høje.
De små løvtræer er ?? meter høje.
Nåletræerne er ?? meter høje.
Comments