Tips og Links‎ > ‎

Teknik, Landskab

Når man bygger en modeljernbane kan man godt nøjes med underlag og spor, men det bliver først rigtig interessant når man bygger et landskab omkring banen (synes jeg).

Et landskab består af mange dele, og man kan gøre mere eller mindre ud af det. Da jeg lavede modelbaner med min far i 70'erne kom vi langt med maling og farvet savsmuld, - men i dag er der kommet mange nye materialer og tekniker, så vi kan lave landskaber der ligner forbilledet meget mere. En simple ting med meget stor virkning er at gøre ting beskidte, for i naturen, i byen og på vores jernbane er der ikke mange blanke og rene ting.

Træer - lær at lave flotte træer selv

Når man kigger på den danske natur, vil noget at det første man får øje på være træer. Har man mange penge kan man købe, har man ikke må man lave det selv. I min søgen på nettet faldt jeg over en Hollænder, der laver model træer - og deler ud af sin viden med hensyn til fremstillingen. Jos Geurts siger selv at han har fundet teknikken på nettet og kun har tilføjet få ting selv, men jeg vil nu stadig give ham æren for at jeg selv begyndte at lave træer.


Comments