Tips og Links

Denne side indeholder links til steder der er nyttige for mig i forbindelse med opbygningen af banen. Click på billederne ud for beskrivelsen for at besøge websiden.

Forum
sporskiftet er du velkommen til at debattere jernbaner i stort og småt. Deltagelse er gratis, men hvis du gerne vil skrive indlæg, er du nødt til at registrere dig som bruger. Det er desværre den eneste måde, de kan undgå misbrug. Til gengæld er du meget velkommen til at bruge billeder. Vi gemmer så vidt muligt alle indlæg for eftertiden.

Modulklubber

N-modulgruppen blev stiftet i august 2006. De kører efter FREMOdul standarderne. Dog har de lavet nogle ændringer ift. de ”officielle” FREMO standarder, bla. muligheden for at have baggrunde. Her udveksles gode råd og erfaringer, samt snakkes modeljernbane i almindelighed og spor N i særdeleshed. Ind imellem har nogle medlemmer taget et modul med for at vise fremskridtene, men egentlig kørsel laver de kun på køredagene, hvor de sætter deres moduler sammen til et stort anlæg.

N-RE er en lille tæt sluttet flok medlemmer af FREMO som bygger moduler og meget andet efter FREMO's normer og idéer. De nuværende medlemmer er geografisk spredt over det københavnske område, lige fra det indre København, til Sorgenfri i nord og så langt syd som Faxe Ladeplads. Vi har ingen fast base men mødes på skift hos hinanden og modul-princippet gør at dette kan hænge sammen. Vi gør meget ud af at hjælpe hinanden. Der er ingen der er ekspert i alt, måske lige undtagen nogle af dem vi læser om i nyhedsgrupperne. Så derfor deler vi ud til hinanden af de tips, tricks, metoder, teknologier, produkter osv. vi opdager på hver vores vej.

Spor N sites
Skala-N er en site der bliver opdateret løbende med nyheder omkring modeljernbane i skala N, samt en række links til andre N sites, klubber og producenter. Der er også mange gode byggesider med tips og vejledning til hvordan man bygger selv eller bygger om.

Jernhesten er Bo Holmqvist's website for Jernhestens anlæg, men websitet indeholder også en lang række information for N folket, specielt links til klubber, websites og producenter har jeg brugt meget.Området "Nyt i Butikken" opdateres hver måned med information og billeder af alt det nye i vores skala.

Ønsker du at køre dansk (og det gør du vel ;-) så er der her en detaljeret list over danske modeller der er lavet i skala N. Listen indeholder links til mere information og billeder.

Software til planlægning af spor.
Du kan hente RTS (Right Track Software) freeware, der er en speciel version af WinRail til skinner fra producenten Atlas. Det er en fuldt fungerende version, så hvis du kan nøjes med deres udvalg af skinner er det en kanon måde at komme i gang med at designe baner. Du kan hente den her. Og nej, selv om det er en WinRail så kan du ikke loade biblioteker fra denne.

Hvis du vil have et mere korrekt layout i forhold til de skinner du har valgt (og dette ikke Atlas) så må du investere i en rigtig WinRail (eller andet).


Modelbygning
Jörgen Edgar er en modelbygger der laver modeller fra bunden, og han er i gang med at bygge et bredt udvalg af lokomotiver og tog fra Skandinavien og Europa.

Han laver også modeller på bestilling, så hvis du ønsker et helt specielt tog kan du jo forhøre om han har lyst og tid til at lave det. Du skal nok regne med mindst 6-8 måneders før han kan gå i gang med en opgave.

Frykmodell er et hobby modelbyggeri som laver små serier at lokomotiver og tilbehør i skala-N. Han har lavet en detaljeret dagbog hvor han i billeder og tekst fortæller om byggeprojektet af et lokomotiv. Dette er et godt sted at høste erfaringer hvis man har mod på at bygge selv. Se også hans flotte FREMO moduler i skala N.

Har du mod på at læse tysk er der her en guldgrubbe af information om selvbyg af spor, landskaber, huse, industri, broer, mure, veje etc. alt sammen i skala N. Kan du ikke tysk er der masser af billeder til inspiration hos Alfred Bernschneider.List med links jeg ikke har fået beskrevet endnu.
Viser 25 punkter
StedWebSite
Sorter 
 
Sorter 
 
StedWebSite
Amerikansk butik Trainz 
Butik i England Rails of Sheffield 
DCC enheder Paco 
DCC med PIC Mini central og booster 
DCC med PIC N Scale Decoder 
Engelsk Butik Meget små motorer og resin støbning 
Engelsk Butik Kato og Tomix 
Engelsk Butik Små motorer og drivninger 
Figurer Modelfigure, Bus og Biler 
HFHJ BN Vogne Lokalbanen Vogne 
HFHJ Mak Information om Mak 
HFHJ MX lok Information om MX 19 
Links til modeljernbanesider Links til modeljernbanesider 
Miljø, Huse og teknik Gilbert Gribi 
Modelbane Per-Åke Jansson 
Modelbanen Modelbanen.dk 
Modelbygning Evert's Model Railroad Page 
Modelbygning Decaler 
Modelbygning Västerås Vagnagentur 
N Scale N Scale 
Signal Styring Hovedsignalstyring med PIC 
Stationsforkortelser John Nissen 
Tips, råd og vejledning Modelbaneteknik 
Tysk Butik Eisenbahnbuecher Lippe 
Vejskilte Danske Vejskilte 
Viser 25 punkter