Tekniske Tegninger

For at bygge toget har jeg brug for tegninger af toget, men det har ikke været muligt at skaffe dette.

Jeg fundet i en reklame PDF (se siden med data) fra producenten Siemens, med en skitse med få mål på. 

Jeg har også forsøgt mig med at kontakte DSB, og jeg troede ikke at de ville svare. Men efter meget lang tid fik jeg tilsendt nogle flere skitser med flere mål på. 

Senere fik jeg fat på nogle flere skitser, men de er fra tidligt i processen (før leveringen) og de er ikke helt up to date. Dog meget bedre end de små skitser jeg startede med. Det er desværre reklame skitser, ikke tekniske tegninger med mål, dog er de lavet ud fra de tekniske tegninger så de er nok mål faste - eller det var de så ikke alligevel, der er mange mål der ikke passer sammen.

Altså - der er ikke nogen rigtige tekniske tegninger til rådighed, så det jeg har gjort er at gå ud fra de få mål jeg kender samt de tegninger der trods alt er. Jeg har Photoshoppet dem så de passer i højde og bredde til målene, og så ren tegnet dem i Illustrator. Jeg kan så anvende disse tegninger til at finde de mål jeg skal bruge for at lave 3D modellen.

Det er en langsommelig process, som kunne være undgået hvis tegningsmaterialet havde været tilgængeligt, - men det gør jo også at man ligesom lære toget bedre at kende i detaljer...

Comments