Layout

Skala N

Her er et layout af Hillerød station lavet i størrelse N.


I denne skala er der plads til rigtig mange af de spor der er i forbilledet, så sporplanen ligner rigtig godt. Jeg har designet modulerne sådan at de har standard FREMO endestykker F1 eller F2, mens de to interne samlinger er specielle. Alle modulsamlinger er lagt så sporet krydser vinkelret (i 90 grader) for at give de bedste muligheder for toget at passerer. Længden på den samlede station gør det muligt at lave en fin overgang til modulerne der går langs væggene på den anden led, samt at lave en Helix til lokalbanen i stationens venstre side. 

Længden af sporet ved stationen er så langt at der kan holde to Litra SA i forlængelse af hinanden, ligesom i den virkelige verden.

Nyt layout endnu en gang
Nu blev jeg træt af at se på de lige linjer, og så mangler der en del spor i forhold til forbilledet, så nu har jeg kigget skråbilleder af stationen på Krak, og lavet et nyt layout.


For at få plads til mere er modulerne vokset fra 60 til 75cm i bredden, hvilket også gør det muligt at rotere spor så man undgår de mange lige linjer. Modulet ligner nu forbilledet meget mere end forrige version, men det har også kostet noget. I det første forsøg er der kun anvendt de lange sporskifter, mens der i denne version er brugt en del af de korte i Lokalbanens servicespor til højre. Alle hoved og sidespor er stadig kun lavet med lange skift, så modulet kan nok sagtens anvendes til arrangementer, men jeg overvejer at bygge spor selv for at kunne overholde minimum radius alle steder.

Skala HO

Her er Hillerød station lavet i størrelse HO.


Stadionen er opbygget med et FREMO modulendestykke i højre side, mens vestre side er et special endestykke, som der skal laves endnu et Y modul til at konvertere til to standard endestykker. Desuden ligger alle spor ud af stationen meget tæt på væggen så der skal lave nogle s-kurver for at få dem ind til standard endestykker for andre moduler.

Det er svært at dele stationen i moduler uden at det er midt i et sporskifte, og hvis det kun deles i to stykker vil det være meget svært at transportere.
Comments