Banens Historie‎ > ‎

Modulebane 3

Denne bane blev droppet, se Modulbane 4.

Dette er første forsøg på at lave en plan for en bane baseret på standard FREMO moduler. I stedet for at lave banen i kontoret, er denne bane designet til den nedlagte garage, som i dag anvendes til opbevaring. Rummet kan stadig anvendes til opbevaring både over og under banen.

Ved at lave banen som moduler kan man arbejde med modulet på kontoret, og så stille det op når det skal opbevares eller anvendes.

Endnu en fordel er at man kan starte med et mindre antal moduler, og så udbygge banen over tid.

Modulopbygningen gør også at man ikke behøver at detailplanlægge hele banen, men kan starte med en grovskitse, for derefter at detailplanlægge hvert modul i takt med at det skal laves.

De to gule moduler er fast monteret og indeholder begge en Helix, så tog kan komme fra niveau til niveau. De to moduler er ikke standardmoduler, men specialmoduler der er tilpasset rummet, så de øvrige moduler kan være standardmoduler. Modulerne kan derfor fastgøres direkte til væggen, og de øvrige moduler kan så fastgøres til disse med standard modulsamlingerne. Helixerne sørger for at der mellem de to niveauer kan være 25-40 cm. De to helixer vil gå under banens normale niveau, og derfor ikke være synlige - og den øverste del kan skjules i en bakke. Dette vil sikre at banen fremstår med få sving som i den virkelige verden.

De blå moduler er Hillerød station og kan kun anvendes sammen. Deres indbyrdes samlinger er ikke standard, mens endestykkerne er standard F1 og F2 samlinger fra N-RE standarden. Stationen er opbygget efter samme grundplan som de tidligere layouts, men der er her plads til flere vige og ekstraspor, så den ligner mere den ægte vare. S-togs perronerne er også her meget længere end på pladebanen, så de også ligner den rigtige station mere.

I den højre del af stationen kan man skjule de mange sving i en bakke, med vej på toppen som der i øvrigt også er i virkeligheden, dog kun med en bred bro over banen.

De orange moduler er alle standard moduler med enten F1 eller F2 samlinger. Den venstre strækning er en dobbeltsporet s-togsbane med en mellemstation og en endestation. Hjørnemodulet er her designet som et standard modul, men dette kunne senere erstattes med et specialmodul, med skift så s-banen kunne udvides igennem muren til værkstedet på den anden side. Her kunne s-togs banen så udvides med både stræknings moduler og to stationer.

De venstre orange moduler er enkeltsporet lokalbanemoduler med stationer, en gennemgående og en endestation (sæk).

De grønne moduler er placeret under de øvrige moduler, dog flyttet lidt ud fra væggen så man bedre kan se dem. De grønne moduler er alle enkeltsporet lokalbane, og de er tegnet forskudt af deres rigtige placering. Modulerne indeholder både stationer, industri og strækninger.

Jeg har undersøgt de ting vi har liggende derude i dag, og der er ikke rust eller andre skader - og der virker tørt og ventileret uden nogen lugt. Det undre mig at jeg ikke har fået ideen til at placere banen her før, men det er nok fordi jeg ikke har tænkt i moduler, og at det ville være koldt at gå derude og bygge togbane om vinteren, der er vel 5-10 grader.

Det ville også være oplagt at plante en skov i det venstre specialmodul (gul), da der i den virkelige verden ligger en skov netop der. Skoven vil også delvist skjule de sving s-banen tager på dette modul.

Jer er lige nu helt vild med denne ide, og så kunne det jo være at man så senere ville blive medlem af en klub og taget et eller flere moduler ud og køre i større arrangementer.
Comments