Banens Historie‎ > ‎

Kgg 1

Dette modul blev droppet, se Kagerup Station.


Dette er det første af 3 moduler i Kagerup Station (Kgg). Modulet er den sydlige del, med sporet mod Hillerød. Modulet er et simpelt stræknings modul uden sporskift, og det vigtigste formål er at sørge for et standard FREMO endestykke F1, så stationen kan forbindes med andre moduler.

Modul Kasse
Jeg har valgt at anvende 12mm krydsfiner til at bygge modulkassen med. For at holde vægten nede er modulet opbygget som en gitter konstruktion.

Vestre side af tegningen er et standard FREMO skala N enkeltsporet fladmodul endestykke (F1).

Højre side er et special endestykke som kun passer til Kgg 2 modulet.

Mellem endestykkerne er der opbygget et gitter af 12mm krydsfiner som er 38mm højt, dette giver modulet stivhed og styrke.

Oven på denne ligger der i begge sider en plade af 12mm krydsfiner som går helt til kanten. Dette muligør den afrundede form som modulet har i den ene side. Pladen til kant skal også anvendes til at fastføre den tynde dækplade der skal være modulets udvendige synlige kant.

Øverste del af modulet er en 50mm styrolit (flamingo) plade, hvorpå modulets landskab bygges. Med denne plade er det umiddelbart muligt at lave landskab med fordybninger på 40-45mm direkte i denne plade til søer, åer og andre fordybninger som skovbunden måtte have.

På styrolitpladen lige under sporet lægges en 3mm krydsfiner plade, så sporet ligger stabilt i den rigtige højde i følge FREMO standarden.


Sporplan
Modulet indeholder kun et flexspor på 808 mm med en mindste radius på 1100 mm.

Det er planlagt at anvende PECO Finescale code 55 spor så modulet kan anvendes i FREMO sammenhænge.

På det lige stykke står et par skilte som jeg skal have fotograferet ved mit næste besøg.

Luftfoto
Fra luften får man et godt overblik over modulets kommende udseende, og som man ser skal der en hel del træer på dette lille modul.

Langs banen er der en stribe med løvtræer, mens skovarealerne bag denne er nåletræer. Dette giver et flot farvespil mellem de lyse løvtræer og de noget mørkere nåletræer.

Nåleskoven består af store træer plantet i 1972 og 1975. 

De store løvtræer er ?? meter høje.
De små løvtræer er ?? meter høje.
Nåletræerne er ?? meter høje.


Comments